Novemberben a megszokottnál is több élő MúzeumCafé várja azokat, akik nemcsak nézni szeretik a kiállításokat. Lesz szó Chagall és Ámos tudatalattijáról, az impresszionisták szerethetőségének töretlenségéről és a kortárs művészeti múzeumokról, amelyek valamilyen módon mégiscsak piaci szereplők.

November 14-én 19 órakor a Magyar Nemzeti Galériában a Múzeum+ keretében György Péter esztéta, Galambos Ádám, az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke és Tari Annamária pszichológus beszélget.
November 24-én délután (az időpontot még pontosítjuk) az MNG nagy sikerű impresszionista kiállításának kurátorai (Pleszviny Edit és Gergely Mariann), valamint Molnos Péter művészettörténész lesznek a vendégeink a Galériában, a kiállítás finisszázsán.
November 30-án az Art Marketen a nemzetközi vásárok szerepe a kortárs művészeti intézmények beszerzéspolitikájában lesz a téma, a beszélgetésen Fabényi Júlia (Ludwig Múzeum), Petrányi Zsolt (MNG) és Sasvári Edit (Kassák Múzeum) vesz részt. Mindhárom beszélgetés moderátora Martos Gábor.