A következő hétre két programot is ajánlunk: a Szépművészeti Múzeum csütörtöki Múzeum+Tánc estjén és a vasárnapi Bálint Endre finisszázson (MNG) is beszélgetünk vendégeinkkel.


2013. május 8. 19 óra Szépművészeti Múzeum Barokk Csarnok

A megmerevedett tánc – Mozdulatművészet, mozgásábrázolás, képzőművészet
A tavalyi év végén Mozgás, ritmus, tánc címmel a párizsi Magyar Kulturális Intézetben különleges kiállítás volt látható, amely korabeli fotográfiákkal és a tánc, a mozgás által ihletett alkotásokkal mutatta be a 20. század első felének hazai mozgásművészetét és annak kapcsolatát a képzőművészettel. A kiállításhoz nagyszabású katalógus is készült. De vajon hogyan lehet egy pillanatba kimerevített képen visszaadni az időben és térben zajló mozgás művészetét, a táncot – erre keressük a választ az esten meghívott vendégeinkkel.
A beszélgetés résztvevői:
Vincze Gabriella művészettörténész, a párizsi kiállítás kurátora és a katalógus egyik szerkesztője,Fuchs Lívia tánctörténész és Kiss Ferenc műgyűjtő.
A beszélgetést Lőrinc Katalin és Lőrinszky Attila tánc/zene dialógusa előzi meg: "A tánc a pillanaté: itt és most a múzeumban ilyen lesz"


2013. május 11. 15 óra Magyar Nemzeti Galéria
Búcsúzunk a Bálint Endre kiállítástól, a művektől, az egyik legnagyobb 20. századi magyar művész különleges szellemiségű életművétől. A beszélgetésre hazaérkezik Párizsból Bálint Endre egyik barátja, Bródy Vera báb- és díszlettervező, akivel Alföldi Róbert színész, rendező, műgyűjtő, Kolozsváry Marianna művészettörténész, a kiállítás kurátora beszélgetnek.
Mindkét beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.