Mi az: a közönséget zavarja, az intézmény munkatársait kifejezetten örömmel tölti el? A megfejtés: tömeg egy kiállításon. Az MNG-ben hétvégén zárult impresszionista tárlaton nem volt olyan napszak, amikor csak lézengtek volna a látogatók, remélhetjük, hogy mind a 101 ezren még így is élvezték a műveket.
Az utóbbi évek egyik leglátogatottabb hazai kiállítása lett az Impresszionista és posztimpresszionista remekművek a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria című tárlata. A június 28-n megnyílt és október 24-én zárt kiállítás többek között Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Gauguin képeivel állította párhuzamba Szinyei Merse, Rippl-Rónai, Vaszary, Mednyánszky és a nagybányaiak műveit.
A Szépművészeti Múzeum 2012 októberében nyílt Cézanne kiállítását 170 ezren keresték fel, a Galériában 2011-ben Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját 220 ezren tekintették meg. A Chagall-Ámos ikerkiállítás (szeptember 13-án nyílt) most is látható, eddig 45 ezren váltottak jegyet rá, aki pedig még nem látta, január 5-ig megteheti.