Ahogy az elmúlt években, idén is működik múzeumi negyed a Sziget Fesztiválon. Living history, Frida-szemöldök, festőiskola, társasjáték, Hungarian Love.

 


Minden nap 13 órától 20 óráig aktívak a múzeumi negyed sátrai a fesztivál ideje alatt és területén. Aki egy kis csöndre, másfajta aktivitásra vágyik két koncertmaraton között, az semmiképen se hagyja ki! Mutatjuk, hogy mit is!


Az Aquincumi Múzeum egy római kori spa világát eleveníti fel, fürdővel, illatokkal, krémekkel, de lehet ékszereket is készíteni és harci bemutatókon részt venni, hogy mindenkinek jusson elég élmény. Az Iparművészeti Múzeum sátrában minden nap más kortárs dizájner mutatkozik be és foglalkoztatja az érdeklődőt. A Hadtörténeti Múzeum vidáman ünnepli saját centenáriumát, természetesen számos programmal.


A Capa Központ fotófalat épít a szigetlakók fényképeiből, a Természettudományi Múzeum (a győri Rómer Flóris Múzeummal közösen) az érdeklődők antropológiai ismereteit bővíti, valamint az állati szerelem titkaiba avat be. A Nemzeti Múzeum sátránál óriás társasjáték zajlik az 1948-49-es szabadságharc jegyében.


A Műszaki és Közlekedési Múzeum a régi nyaralások elékét idézi fel olyan közlekedi eszközökkel (Trabant, Ikarus 66), amelyekben valaha oly sokan indultunk a vakációra. A Mai Manó Ház sátrának vendége David Smeulders holland fotós, aki a maga építette készülékkel örökíti meg a betérőket.


A Néprajzi Múzeum Sátor Határok Nélkül címet viselő programja a párizsi Nemzeti Bevándorlástörténeti Múzeummal közösen zajlik, a felvetett témák: menekülés és befogadás, közösség és család, szerelem és szex, beavatás és beavatkozás. Van sok-sok rejtvény, beszélgetés, vetítés és játék, nagyon komoly programkavalkád.

Hogy milyen a magyar szerelem, azt a Skanzen Hungarian Love 2018 című programja mutatja be, le se merjük írni, mi minden vár a betérőre – ki kell próbálni!


A Múzeum Shop (Szépművészeti Múzeum, MNG) sátrában lehet öltözni Frida Kahlónak, próbálkozni festéssel, táskakészítéssel – mindent a mexikói művész nyomán.


És aki még ettől is elfárad, a Liget Budapest babzsákjain pihenhet.

Az élmények nem apadnak el a fesztivál zárása után, Sziget-jeggyel ugyanis az érintett múzeum kiállításai kedvezménnyel látogathatók augusztus folyamán

(Képek: Múzeum Shop és Néprajzi Múzeum Facebook.)