Lapunk következő, februári számában kiemelten foglalkozunk az akadálymentesített múzeum témakörével. Ennek kapcsán a Ludwig Múzeumban jártunk fotózni, ahol Farkas Rita múzeumpedagógus sérült fiataloknak szóló foglalkozását néztük végig.
A San Marco utcai, értelmileg akadályozott fiatalokkal foglalkozó iskola hét növendéke vett részt Farkas Rita foglalkozásán, amelynek keretében néhány kiválasztott műtárgy kapcsán beszélgettek színekről és formákról, majd a foglalkoztató szobában maguk is megalkothatták a saját műtárgyaikat: színes papírból kivágott négyzetek felragasztásával önállóan készítettek feliratokat.
Ez volt a program első állomása, két héttel később a Kiscelli Múzeum, majd azt követően a Mezőgazdasági Múzeum látja vendégül a fiatalokat.

Bátran állíthatjuk, stábunk a foglalkozás két órája alatt barátságot kötött Nórával, Ritával, Lilivel, Rékával, Dáviddal és a két Zolival, akik örömmel vállalták a fotózást, szívesen meséltek életükről, terveikről és a Ludwig Múzeumban látott alkotásokról.
Két hét múlva a Kiscelli Múzeumban folytatjuk, ők a múzeumpedagógiai foglalkozást, mi a fotózást és az ismerkedést a kis csapattal.